16 euro ‘servicekosten’ om je ticket door te verkopen: Pukkelpop zegt niks verkeerds te doen

pukkelpop

De organisatie van Pukkelpop lijkt zich weinig aan te trekken van de ophef rond de omruilkosten van 16 euro per ticket. Ondanks de toenemende kritiek, vooral van de Belgische consumentenorganisatie Testaankoop, blijft het festival erbij dat deze kosten noodzakelijk zijn om het doorverkopen van tickets via hun eigen platform te faciliteren.

Volgens Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten is de naamgeving van tickets een bewuste keuze om ticketfraude en woekerprijzen tegen te gaan. “We hebben ervoor gekozen om tickets op naam te zetten om zo malafide doorverkooppraktijken een halt toe te roepen,” aldus Luyten in gesprek met ANP. Hij benadrukt dat het omruilproces administratief complex is en dat de bijbehorende kosten gerechtvaardigd zijn.

Testaankoop – zeg maar de Belgische Consumentenbond – heeft echter ernstige twijfels bij deze redenering en onderzoekt momenteel of de omruilkosten niet buitensporig hoog zijn. De organisatie heeft aangekondigd een klacht in te dienen bij de Belgische Economische Inspectie om te laten onderzoeken of Pukkelpop hiermee de wet overtreedt.

Afzeggen Queens of the Stone Age
Onder de festivalgangers is overigens geen massale opstand ontstaan. Sommige bezoekers zien de extra kosten als een noodzakelijk kwaad om verzekerd te zijn van een eerlijke toegang tot het festival. Vooral na het afzeggen van Queens of the Stone Age, de oorspronkelijke headliner voor de zondag, zijn veel tickets via het omruilsysteem van eigenaar gewisseld.

Pukkelpop 2024 heeft ondanks de controverse wederom grote namen weten te strikken. Artiesten als Fontaines D.C., Sugababes, en Inhaler zorgden voor een energieke sfeer, terwijl Nederlandse acts zoals Goldband, S10 en Snelle het publiek wisten te vermaken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *